PORTOROŽ, 21. aprila 2019 - Po sedmih plovih od predvidenih devet je Lisa Vucetti (ITA) slavila v Portorožu v razredu Optimist. Na drugo mesto se je uvrstil Luka Zabukovec (JK Jadro Koper), na tretje pa Toni Messeritsch (AUT). Pokal za najboljši klub osvojil je tudi letos šel v roke JK Jadro Koper.

V nedeljo, so jadralci na morje krenili šele proti poldnevu in v finalni seriji opravili še po dva plova za vsako skupino. Ob zaključku tekmovalnega dne, je podelitvi pokalov sledilo žrebanje glavnih nagrad, jadrnice optimist in jadra One Sails.

Na regati je sodelovalo 449 jadralcev iz štirinajstih držav. Tako gostje, ki so se na dvorišču pred jadralnim centrom mudili v vlogi tekmovalcev ali njihovih spremljevalcev, kot tudi organizator JK Pirat so izredno zadovoljni s potekom prireditve. V 27-ih letih je tako regata postala ena najpomembnejših v Evropi, za mnoge pa tudi izbirna z vstop v reprezentantske vrste.

Predsednik kluba Marjan Matevljič je ob priložnosti povedal: "S potekom regate sem seveda zelo zadovoljen, saj nam je vreme odlično služilo. Veter sicer nekoliko manj, vendar ravno dovoj, da smo vse tri dni izpeljali dovolj plovov. Lepo nam je, ker nam novi jadralni center omogoča boljšo organizacijo regat; tako prostori kot zunanje površine nam namreč pomagajo pri izvedbi dogodka na višjem nivoju kot leta poprej. Česar pa brez uigrane ekipe prostovoljcev, kateri se iskreno zahvaljujem, ne bi uspeli. Regate bo danes konec, v klubu pa smo z mislijo že pri organizaciji Svetovnega prvenstva, ki se naglo približuje." 

Organizacija Sailing Point Velikonočne regate je za Jadralni klub Pirat velik zalogaj, hkrati pa množičen obisk jadralcev predstavlja veliko zainteresirano ciljno skupino, zato pritegne iz leta v leto več sponzorjev. Glavni sponzor Velikonočne regate je bila tudi letos trgovina za navtično opremo Sailing Point, ostali pokrovitelji pa Victory Sails, KS Portorož, Turistično združenje Portorož, Občina Piran, Hoteli Bernardin, Javno podjetje Okolje Piran, Rižanski vodovod, Sandiline, Inter-sejmi d.o.o. in Rooster. JK Pirat se za sodelovanje in podporo vsem iskreno zahvaljuje.

V klubu so zadovoljni tudi z rezultati naših jadralcev. Najbolje se je uvrstil Svit Dujmovič Šterpin (4. mesto GOLD), sledili so Rok Kovačič (54. mesto GOLD), Ana Planinšič (71. mesto GOLD) in Teo Gerželj (89. mesto GOLD). V srebrni skupini se je najbolj uvrstil Toni Benčič (17. mesto SILVER), sledili so Vid Magister (33. mesto SILVER) in Žan Ogrizek (49. mesto SILVER). Roža Sabadin je dosegla 45. mesto (BRONZE), Živa Kravanja Duh 72. mesto (EMERALD), Tai Simonovich Zajelšnik 86. mesto (EMERALD) in Žiga Cepak 81. mesto (PEARL).


Foto: Jana Pines in Stefano Lusa