PORTOROŽ, 20. april 2019 - Drugi dan Sailing Point Velikonočne regate so se v Piranskem zalivu ustvarili dobri pogoji, ki so razveselili floto belih zibajočih se jader. Ob povratku na kopno pa so za jadralce, čakajoče na rezultate, priredili še srečelov.

Kmalu po 10. uri so v soboto dopoldne jadralci zapluli v nov regatni dan. Ob jutranjem maestralu in kasnejšem burinu je organizator do popoldneva uspel izpeljati po dva plova za vsako od petih skupin.
Ob koncu dne je predsednik regatnega odbora, Bojan Gale, povedal: "Četudi zjutraj ni kazalo, so nas na regatnem polju znova pričakali težki pogoji. Na zametke jutranjega maestrala smo v polje dobili 10 vozlov burina, ki je za dobro uro ustavil dogajanje. Ob čakanju na stabilizacijo vetra smo morali kar dvakrat prestavljati polje in dan zaključili z dvema plovoma za vse skupine ter eno prekinitvijo v tretjem plovu za tri od petih skupin." 


Kot običajno je JK Pirat ob pomoči dragocenih pokroviteljev tudi letos sobotono popoldne mladim jadralcem popestril z zanimivimi spremljevalnimi dejavnostmi. Med njimi tudi nagradno žrebanje z veliko uporabnimi jadralskimi pripomočki. Toda sreča še ni rekla zadnje, saj glavni nagradi ostajata v bobnu vse do jutri, ko bodo na morju opravili sklepno dejanje praznično obarvane regate.

V skupni razvrstitvi po petih plovih, z vključenim enim odbitkom, po drugem dnevu vodi Lisa Vucetti (ITA), sledita ji Mic Mohr (GER) in Giuseppe Montesano (ITA). Med slovenskimi jadralci tudi po drugem dnevu vodi Svit Dujmovič Šterpin (4. mesto), z dvema točkama zaostanka pa mu na 5. mestu sledi Luka Zabukovec. Med slovenskimi jadralkami prav tako kot včeraj vodi Tarin Pečar na 8. mestu.

Jutri, v nedeljo, 21. aprila, sledi zadnji tekmovalni dan z novo razporeditvijo v skupine. Za finalno serijo plovov bodo jadrnice razdeljene v finalne skupine (zlata, srebrna, bronasta, smaragdna ...) na osnovi njihovih točk v otvoritveni seriji.