Pretekli konec tedna, med 17. in 19. septembrom 2021 so v JK Burja v Izoli organizirali kar dva dogodka – državno prvenstvo v razredu ILCA 6 (nekdanji Laser Radial) in kriterijsko regato za razred Optimist.

 

Naš edini predstavnik v razredu ILCA 6, Svit Dujmovič Šterpin, je v absolutni konkurenci zasedel 7. mesto, za kar mu seveda iskreno čestitamo! Absolutna zmagovalka državnega prvenstva pa je Alenka Valenčič, JK Burja.

 

Regate razreda Optimist se je udeležilo kar 14 naših jadralcev. Pogoji v izolskem zalivu so bili zelo nepredvidljivi. “Vreme je bilo večinoma oblačno, veter je bil zelo šibak in nestabilen, večkrat ga je na eni strani polja tudi zmanjkalo,” je po regati Optimistov povedal novi trener naše A ekipe optimistov, Luka Domijan. In prav zaradi slabih pogojev so zadnjo regato predčasno prekinili. “Zelo sem zadovoljen z mlado ekipo Optimistov. Na to regato smo prišli nabirati izkušnje in se spoznati z drugimi slovenskimi jadralci. Večji del ekipe je prvič videl tako dolgo štartno linijo, saj je bilo na štartu 58 jadralcev, ki vsi štartajo hkrati. Prav s štarti imamo še nekaj dela in se želimo čim prej naučiti samostojno ocenjevati, kje smo glede na štartno linijo, je še zaključil Domijan.

 

Posebna pohvala gre Žanu Luki Kralju za odličen prvi jadralni dan, saj je s svojim odličnim jadranjem tudi ostalim pokazal, da je mogoče biti spredaj. Čestitke tudi Lini Sorta za osvojeno 3. mesto med deklicami. Pokazala je, da je iz pravega testa in da je pripravljena takoj napadati najboljša mesta v slovenski konkurenci. Skupno je regato zaključila na 14. mestu in je tako najvišje uvrščena Piratka. Med skupno dvajseterico so bili tudi Žan Luka Kralj, ki je regato zaključilije na 16. mestu, Žiga Cepak je regato zaključil na 18. in Val Grbec na 19. mestu (in 4. med kadeti), dvajseterico pa je zaključil Filip Luka Butinar.

 

Večina ekipe je šele na začetku, veliko še lahko izboljšamo in potencial je pravi. Naslednji vikend nas čaka nov izziv, državno prvenstvo v Kopru,” je ob zaključku povedal trener Luka Domijan.

 

Seveda celotni ekipi želimo dober veter v jadra!

 

Končni rezultati razreda ILCA 6: 

https://www.jadralniklub-burja.si/wp-content/uploads/2021/08/rezultati-ILCA6-koncni.pdf

 

Končni rezultati razreda Optimist: 

https://www.jadralniklub-burja.si/wp-content/uploads/2021/08/rezultati-optimist-koncni.pdf