V torek se v JK Pirat s prijavami in meritvami pričenja evropsko prvenstvo jadralnih desk razreda Division 2, pod okriljem Jadralne zveze Slovenije in International Windsurfing (IWA). Pričakujemo okoli 25 tekmovalcev, večina je že prijavljenih. Tekmvovali bodo v kategorijah A (manjše trikotno jadro, površine do 6.5m2) in C (jadro, do površine 9.5m2). Prvi plovi, do štiri na dan, se pričnejo v sredo in bodo potekali glede na ugodne vremenske razmere v piranskem zalivu. Zadnji plov, ki šteje za evropsko prvenstvo, bo potekal v soboto zjutraj.

Dogodek se bo nadaljeval s tradicionalno Piranjo, kjer se bodo na klasični trasi med Bernardinom, Lucijo in Piranom pomerili jadralci na deski različnih kategorij, med njimi bo tudi veliko udeležencev evropskega prvenstva. V popoldanskem času bo na sporedu SUP tekma, kjer se bodo pomerili najboljši »stoječi« veslači iz Slovenije in širše regije. SUP tekma šteje za serijo Pokal Slovenije.

Prijave za Piranjo so dostopne na povezavi: http://www.piranja.si/prijava/

Več informacij o tekmovanju bo objavljenih na straneh www.klub-pirat.si, www.piranja.si in FB straneh Jadralni klub Pirat in Piranja race