PORTOROŽ, 19. oktobra 2019 - Drugi dan letošnje 8. Halloween regate zapored, so dopoldne nad zalivom v Portorožu še kar vztrajali oblaki, toda kmalu je coprniška receptura zakuhala jadralcev vredne razmere.

 
Nadvse lep jesenski tekmovalni dan je tokrat najbolje izkoristila Aurora Ambroz (JK Čupa) in se tako zavihtela v sam vrh lestvice, pred Majem Petričem (JK Jadro) in Giuseppe Montesanom (TPK Sirena).

Sprva južni veter se je v nadaljevanju dne razvil v nekoliko močnejši jugozahodnik, kar je regatnemu odboru omogočilo gladko izpeljavo kar štirih plovov za obe skupini. "Dopoldne nas je na morju pričakal južni veter 10-12 vozlov, ki je počasi obračal na jugozagodnik in se postopoma krepil vse do izteka četrtega in hkrati tudi zadnjega sobotnega plova. Za vsako skupino smo tako gladko izpeljali po štiri plove, tokrat brez kakršnihkoli težav na štartih," je razmere namorju komentiral Bojan Gale.

V sončnem popoldnevu se je tako skoraj dvestoglava množica mladih jadralcev vrnila na kopno, kjer jih je pričakala prikupna in nadvse dobrohotna čarovnica, ki je otroke na žrebanju obdarila s praktičnimi darili.

Jutri, ko je na sporedu tretji in zadnji dan regate, je prvi štart predviden ob 11. uri, tako da bomo zgodaj popoldne že lahko čakali na razglasitev zmagovalcev najbolj čarovniške regate!


Foto: Stefano Lusa